Bullet Journal: a fókuszált jegyzetelés módszere – Sas Gabriella

Bullet Journal: a fókuszált jegyzetelés módszere – Sas Gabriella

A Bullet Journal 3 egyszeru= lépéssel tanít meg téged teendo=id jegyzetelésére, hogy a fókuszodat minden egyes nap a rendedben tudd tartani

#1: válassz egy számodra megfelelő méretű pontozott vagy sima lapos noteszt és legalább egy tollat

Tipp: érdeklődj utána, hogy a választott noteszed lapjain milyen összetételű íróeszközök fognak tartósan, mik nem mosódnak

#2: a BuJo módszer napi, heti, havi és éves nézőpontból vezet a rend útjára

Tipp: mindössze az első hónap napjaira koncentrálj és az éves tervező nem engedi, hogy a következő hónapok bejegyzéseiről elfeledkezz

#3: a • (telített kör), a ○ (kör) és a – (vonal) fogja jelölni bejegyzéseid típusát

Tipp: először lehet, hogy úgy érzed a fenti szimbólumokat is szívesen megrajzolnád minden egyes nap; a bejegyzés egyszerűsége abban rejlik, hogy ennek a 3 jelnek a leggyorsabb leírásával kategorizáljon

Milyen érzés, amikor vonalas határolók nélkül, elo=re számozás és szerkesztés nélkül kezdhetsz neki az új év elso= napjának?

Én így képzeltem el.

Alig fél óra szükséges ahhoz, hogy átlásd a bullet journal – módszer lényegét és elkészítsd az első hónap legfontosabb bejegyzéseit, a havi összesítő, a napi bontás és az éves listázó felületeit.

Hogy ezen kívül még mit szeretnél az adott hónaphoz alkotni vagy egyszerűen listázni az a te érzéseidtől függ.

Mindennek helye van a jegyzetfüzetedben, aminek csak szeretnéd…könyvlista, sorozatlista, lépésszámláló, felfedezéseid jegyzetei, hangulatrajzoló, befektetésjegyző, születésnapcsekkoló, szómemorizáló…a legjobb, hogy a választott színeidben és dekorálásodban fog minden egyes lap tündökölni.

A tartalomjegyzék abban segít, hogy megtaláld a jegyzetfüzetbe írt éppen szükséges elemet; tehát bárhol csapod is fel a füzetet és alkotsz, mindig meg fogod találni.

Folyamatosan töltöd a jegyzetfüzetet, így nem frusztrál az üres lap, a nem tetszetős betű vagy a sok számodra szükségtelen információ.

Életem első kerekező naplózásához a 2019. év színét a “Living Coral”-t választottam, a bíborcsiga szimbolikája emlékeztet a precizitásra és a felhő sziluettje pedig a változás megélésének fontosságára.

Élvezetes BuJo-zást Neked!

Hozzászólás

Your email address will not be published.